Frans från Ystad tävlar med ”If I were sorry” i Gävle. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Melodifestivalen 2016: Skånska artister i startfältet

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterades artisterna i nästa års deltävlingar i Melodifestivalen.

Frans Jeppsson Wall fick sitt genombrott när han enbart 7 år gammal sjöng ”Who's da Man” till Zlatan Ibrahimovics ära. Nu gör han comeback – 16 år gammal – och debuterar i Melodifestivalen med låten ”If I Were Sorry” vid deltävlingen i Gävle.

Förutom Frans själv, har Oscar Fogelström, Michael Saxell och Fredrik Andersson skrivit ”If I Were Sorry”. Alla tre har erfarenhet av Melodifestivalen sedan tidigare, där Fogelström skrev musiken till mellanakterna 2004 och 2005, Saxell komponerade Gladys del Pilars bidrag ”Det vackraste jag vet” 1994 och Andersson skrev Björn Ranelids omtalade låt ”Mirakel” 2012.

Skånes singer-songwriter

Pernilla Andersson kommer att sjunga ”Mitt guld” i deltävlingen i Göteborg.

Andersson framträdde senast i Melodifestivalen med en röd gitarr. Nu är singer-songwriter-stjärnan Pernilla Andersson tillbaka.

Kristianstadstjejen har under åren släppt åtta studioalbum och två livealbum som aktiv artist och är en av Sveriges mest uppskattade singer-songwriters. Andersson debuterade i Melodifestivalen 2011 med låten ”Desperados” som den gången tog henne till Andra chansen.

Fredrik Rönnqvist som skrivit ”Mitt guld” tillsammans med Pernilla Andersson har länge jobbat som hennes gitarrist och var även med och spelade gitarr på scenen 2011.

Pernilla Andersson är född 1974 och uppväxt i Hässleholm och Kristianstad.

Låtskrivarna bakom ”Groupie” är tillbaka

Malmöpågen Oscar Zia bosatt i Svedala är tillbaka från uppehållet med en ny låt i Melodifestivalen 2016.

Det är tredje gången Oscar Zia är med och tävlar. Debuten gjorde han tillsammans med Behrang Miri 2013 där de tävlade med låten ”Jalla Dansa Sawa”. Året därpå, 2014, ställde han upp som soloartist med ”Yes We Can” och slutade på en åttonde plats i finalen.

Oscar Zia har tillsammans med Samir & Viktors före detta låtskrivare Victor Thell och Maria Smith, skrivit bidraget ”Human”.

Mer information om tävlingen och de övriga bidragen finns på Melodifestivalens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.