Foto: Richard Lööf

Två anhållna misstänkta för Degebergamordet

Uppdaterad
Publicerad

En man i fyrtioårsåldern och en kvinna i 35 årsåldern är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp sedan en man dött efter ett bråk i Degeberga.

Vid halv femtiden på torsdagsmorgonen larmades polisen till en stugby i Degeberga. Där hittade de en svårt misshandlad man som senare dog av sina skador på sjukhuset i Kristianstad.

Två personer, en man och en kvinna, greps misstänkta för mord, alternativt dråp.

Beväpnad med tillhygge

Enligt stugbyns ägare hade de båda männen bott där under en längre tid.

Polisens presstalesman Stephan Söderholm berättar att en 67-årig man kommit till stugan beväpnad med ett tillhygge. Enligt den yngre mannen försökte han slå tillbaka i självförsvar och då misshandlades 67-åringen så illa att han dog.

– Det är ett allvarligt brott och vi måste utreda om det här om det verkligen var självförsvar, eftersom man har ju rätt att försvara sig om man blir attackerad, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningcentral.

Har hållit förhör

Under torsdagen gjorde polisen en teknisk undersökning på platsen.

– Två platser är avspärrade och det har genomförts tekniska undersökningar. Vi har hållt dörrknackning i området för att få in så många eventella iakttagelser av vad som kan ha hänt här, säger polisens utredningsledare Erika Wetterlöf.

Dessutom har man hållt förhör med de båda anhållna.

– Vi har kunnat hålla två korta förhör med kvinnan och mannen. De har också genomgått en rättmedicinsk undersökning. Imorgon väntar långa förhör med dem, säger Hans Nilsson vid polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.