Mordförsök i Malmö i natt

Uppdaterad
Publicerad

En man knivskars i halsen och två män blev beskjutna i en bil vid ett omfattande bråk på Rosengård i natt.

Totalt skedde fyra händelser under natten till fredagen, som alla har ett samband. Det började med en skottlossning mot en lägenhet på Rosegård vid halv tolv på natten. När polisen kom till platsen träffade de en 20-årig man i trapphuset, som var knivskuren i halsen. Han sa att det varit bråk utanför huset. Han fördes till sjukhus i ambulans.

Polisen upprättade en anmälan om mordförsök mot mannen, och en anmälan om mordförsök för skotten mot lägenheten.

Bil blev beskjuten

Lite senare kom två personer i 20-årsåldern in till polisen och berättade att de blivit beskjutna i sin bil på samma gata som skottlossningen skedde. Bilen hade omfattande skador och ytterligare en anmälan om mordförsök upprättades.

Ännu lite senare kom en 25-åring till polishuset och berättade att han blivit knivskuren på samma plats. En anmälan om misshandel upprättades.

”Det är full cirkus”

Polisens pressinformatör Lars Förstell berättar att det är en väldig röra.

– Det är ett internt bråk. Ett antal personer är i luven på varandra, gör saker mot varandra och hämnas omedelbart. Det är full cirkus. Jag har inte alla detaljer riktigt klart för mig, säger Lars Förstell.

Han säger att det är en handfull personer som är inblandade, som på olika sätt är i luven på varandra.

– Det är inte i något större sammanhang, eller relaterat till något annat, utan det är något som byggts upp, säger Lars Förstell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.