Foto: TT Nyhetsbyrån

Norling på väg bort från Brann

Publicerad

Tidigare MFF-tränaren Rikard Norling är på väg bort från Brann. – Mycket tyder på att jag inte fortsätter, säger han till norska medier.

På torsdagen har klubben styrelsemöte och då ska Norlings framtid diskuteras.

– Jag räknar med att det blir ett klargörande på torsdag. Jag tror att det kommer att fattas ett drastiskt beslut där, säger Norling till Bergens Tidende.

43-åringen valde att lämna Malmö FF sedan han fört klubben till det allsvenska guldet 2013. Men tiden i Bergen har mest handlat om motgångar. I höstas föll Brann ur förstadivisionen och inledningen på säsongen har varit minst sagt svag. Brann är bara nia i tabellen efter tio omgångar

Förlusten mot nykomlingen Levanger med 1–4 i tisdags kan ha varit droppen.

Vill inte ge upp

Bergens Tidende skriver att Norlings uttalanden överensstämmer med uppgifter från tidningens källor att Norlings framtid kommer att diskuteras på torsdagens möte.

Själv vill Norling inte ge upp.

– Nu är det en situation där det kan hända att Brann behöver mig mer än någonsin. Om det så är om en halv minut eller om en vecka står jag där stark och klar. Om klubben anser det bättre för Brann att jag inte fortsätter tänker jag inte stå i vägen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.