Nytt Tomelilla byggs i Minecraft

Uppdaterad
Publicerad

I Tomelilla kan nu vem som helst hjälpa till med stadsplaneringen på orten. Det efter att Tomelilla utlyst en tävling via dataspelet minecraft.

Via nätet är tävlingen är öppen för alla, vare sig du bor i Onslunda eller New Delhi. Den som saknar egen Minecraftlicens kan bege sig till kommunhuset i Tomelilla, där ett särskilt dataspelsrum ställts till förfogande för de skaparlystna.

– Tävlingen är en del av vår utställning Tomelilla 2025, där vi visar kommunens översiktsplan för de närmaste tio åren. Tanken är förstås att via spelet även involvera barn och unga och låta dem bidra till framtidens Tomelilla, berättar Ida Abrahamsson, miljöstrateg och utställningsansvarig.

Redan har en rad spektakulära nybyggnader föreslagits, t ex ett gigantisk utsiktstorn med soldäck tänkt att förgylla stadens torg.

– Vi är övertygade om att många förslag kommer att vara till glädje i det fortsatta planarbetet, säger webutvecklaren Jonas Ekelund.

Och tillägger diplomatiskt:

– Möjligen kan några av dem behöva krympas en aning.

Fram till 9 maj pågår tävlingen om att bygga framtidens Tomelilla med hjälp av dataspelet Minecraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.