Foto: News Øresund

Öresundshuset blir kvar under Almedalsveckan

Uppdaterad
Publicerad

Region Skåne, Malmö, Lund och Helsingborg tar över Öresundskommitténs satsning på mötesplatsen Öresundshuset under Almedalsveckan på Gotland.

Däremot läggs Öresundshuset vid den danska politikerfestivalen Folkemødet på Bornholm ner.

Öresundshuset har under flera år utnämnts till en av Almedalens mest inflytelserika arenor. I somras arrangerades cirka 40 aktiviteter med totalt 5 300 deltagare i Öresundhuset på Gotland.

Öresundskommittén har varit samordnare för verksamheten sedan starten 2010.

Under en tid har det varit känt att Öresundshuset hotats av nedläggning i samband med att Öresundskommitén vid årsskiftet omvandlas till the Greater Copenhagen & Skåne Committee. Men så blir det alltså inte.

– Våra politiker har beslutat att rädda Öresundshuset under Almedalveckan. Malmö stad och Region Skåne tar ett gemensamt ansvar för driften av huset. Och vi har etablerat ett samarbete med Lund och Helsingborg som partners, säger Malmös kommunikationsdirektör, Anders Mellberg till News Øresund, i ett pressmeddelande på lördagen.

Däremot gick det inte att rädda systerprojektet Öresundshuset vid Folkemødet på Bornholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.