Stora trafikproblem för skånska tågen

Uppdaterad
Publicerad

Inte mindre än fyra större fel ställde till det för de skånska tågresenärena på söndagen.

Vid Kastrup inträffade ett signalfel som Trafikverket tror kan hänga samman med en översvämning i Örseundsbrotunneln. Det har lett till förseningar i Öresundstågstrafiken från Danmark under hela söndagen. Det finns ingen prognos för när felet kan vara lagat.

I Kristianstad har ett elfel drabbat stationen så att bara ett av de tre spåren kan hållas öppet. Därför stannar inte Öresundstå utan passagerare bussas från Hässleholm respektive Fjälkinge. Även Pågatågen mellan Bromölla och Kristianstad är inställda.

Dessutom har jänvägen mellan Helsingborg och Eslöv drabbats av en solkurka. Det gör att trafiken i stället går direkt till Lund. Det betyder att alla trafik till Gantofta, Vallåkra, Tågarp, Billeberga och Teckomatorp ersätts med bussar från Lund och Helsingborg.

Under förmiddagen fördröjdes dessutom tågtrafiken av ett urspårat arbetsfordon vid Kävlinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.