Foto: Mikael Nilsson

Par rånades – bands och hotades med pistol

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i Marieholm utanför Eslöv rånades vid 20-tiden i sin bostad av tre män. De jagas nu av ett stort antal poliser.

Tre män ska på ett okänt sätt ha tagit sig in i parets bostad i Marieholm. Paret ska sedan ha fått sina händer bundna med tejp och hotades med vad de uppfattade som en pistol och en elpistol. När polisen kom till platsen var paret fortfarande bundna.

– Männen ska ha tömt deras kassaskåp på sitt innehåll och ska också ha stulit tre stycken hagelgevär, säger Stephan Söderholm pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral.

Stort polispådrag

Därefter flydde rånarna i en bil ifrån platsen. Ett stort antal polispatruller ska vara inkopplade i ärendet och har tagit upp jakten på männen.

– Vi har signalement på de tre männen. Dessutom vet vi hur bilen ser ut och har redan kollat flera stycken bilar som det inte visade sig vara. Vi arbetar dessutom med inre spaning och går igenom våra spaningsregister.

”Chockade och skärrade”

Polisen är också plats hos paret för att säkra spår med tekniker.

– Vi intervjuar också de drabbade om vad de vet. De är väldigt chockade och skärrade, men de verkar inte ha någon fysisk skada, säger Stephan Söderholm. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.