Polisen grej fyra på Öresundsbron, misstänkta för vapenbrott. Foto: Mikael Nilsson

Polisinsatser på Öresundsbron – fyra personer gripna

Uppdaterad
Publicerad

Två polisinsatser pågick under torsdagskvällen på Öresundsbron. Bland annat hittades två maskingevär.

Fyra personer greps vid en stor polisinsats på Öresundsbron på torsdagskvällen. Dansk polis stoppade en bil efter en begäran av svensk polis och fyra danska män greps.

– Utredningen är i inledningsskedet. Vi gör flera efterforskningar kring de gripna, säger kommunikationschef Mads Jensen på Köpenhamnpolisen till SVT Nyheter Skåne.

Kan det finnas en koppling till Lars Vilks besök i Köpenhamn på lördag?

– Det kan jag inte uttala mig om, säger Mads Jensen.

Under fredagsförmiddagen är polisen i Danmark tystlåten om ärendet.

– Inga kommentarer, säger utredningsledaren Sune Christensen til Ekstra Bladet.

Kastade vapen i havet

Skånepolisen skriver på sin hemsida att två bilar stoppats vid en kontroll på bron. Då flydde en person från bilarna och slängde en påse i vattnet vid Pepparholm. Påsen innehöll vapen, och de fyra greps misstänkta för vapenbrott och ska nu förhöras i Danmark.

– Vi har haft hundar där ute och fann två maskingevär. Så det fanns en anledning till varför de inte ville stanna, säger Michael Andersen, vakthavande befäl vid Köpenhamnpolisen, enligt TT.

Under tiden insatsen pågick stängdes bron för trafik, men den öppnades senare. På grund av en trafikolycka på bron var framkomligheten ändå begränsad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.