Protest mot migrantavhysning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Cirka tusen personer uppger i en grupp på facebook att de kommer samlas vid migrantlägret på Industrigatan i Malmö på måndag morgon för att protestera mot avhysningen.

”Nu säger vi emot. Det är nog nu. På måndag sluter vi upp för att stödja våra grannar och kamrater när kommunen kommer för att köra bort dem från deras hem”, står det att läsa i inbjudan till evenemanget.

Igår satte miljöförvaltningen i Malmö upp skyltar vid tältlägret på Industrigatan som informerade boende i lägret att de har till på måndag på sig att flytta. Miljöförvaltningen hänvisar till miljöbalken.

Det är gruppen Allt åt alla som ligger bakom eventet. Exakt vad som kommer hända på plats förklaras inte i inbjudan. Men på facebook-sidan skriver gruppen att ”självklart gör vi ingenting som inte är förankrat i lägret. Vi har god kontakt med dom boende”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Migrantlägret i Malmö

Mer i ämnet