Foto: Skärmdump

Pinsam förväxling inför stormatchen

Uppdaterad
Publicerad

På Facebook sprids nu en inbjudan till stormatchen mellan Paris Saint Germain och Malmö. Fast vilket Malmölag är det egentligen fransmännen ska möta?

Det verkar råda lätt förvirring kring vilket Malmölag som egentligen tagit sig till Champions League. Åtminstone enligt det Facebook-konto som lagt upp en evenemangsinbjudan. 590 fans har bjudits in till matchen den 15 september. Men inbjudan har IFK Malmös logga istället för Malmö FF:s.

Bland kommentararerna kan man bland annat läsa en vänlig hint till Parislaget: ”Laget vars bild ni har på eventfotot har inte spelat i Europa sedan 1960-talet”.

Svaret från Facebook-kontot lyder: ”What ??”

Rättelse:

I en tidigare version av artikeln skrev vi felaktigt att det var Paris Saint Germain som låg bakom facebookeventet. Det stämmer inte, vi beklagar felet som nu är korrigerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.