Bara en dag efter att pytonormen skådats i pildammarna har någon skaffat ett twitterkonto i ormens namn. Foto: Skärmdump från Twitter

Pytonormen i Pildammsparken har blivit Twitterprofil

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har Malmöborna kunnat glädjas åt – eller förfäras av – sitt nya husdjur: den pytonorm som Malmö stad menar är på rymmen i Pildammsparken. Nu har ormen dykt upp på Twitter.

”Puh. Varmt som fan idag. Tur man har en damm att svalka sig i”, skriver ”Pytonorm i Parken” på Twitter.

Och när Malmö stad avråder malmöbor från att på egen hand försöka fånga ormen får kommunen ett retfullt ”Catch med if you can” till svar.

Den som vill ge sig ut på ormspaning på fredagskvällen bör bege sig till något av parkens utegym och spetsa öronen, om man ska tro den mystiska twitteranvändaren.

”Drog ner på utegymmet för ett pass innan utgången. Alla snubbar som spelade techno drog snabbt. The Smiths ljuder nu ut över grönskan”, twittrades nämligen från kontot vid 21-tiden.

Skånska Dagbladet var först med att skriva om twitterkontot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.