Rögle förlorade viktiga bottenmötet

När elitseriens två bottenlag drabbade samman i Ängelholm i går, var det Timrå som gick segrande ur striden – och plockade viktiga poäng i kampen om att undvika kvalserien.

Rögle, som gått relativt bra hemma den senaste tiden, hade chans att jaga ikapp Timrå i tabellen och göra lagens serieavslutning till en kamp om att undvika jumboplatsen. En helt symbolisk liten kamp utan praktiskt värde.

Men hemmalaget var aldrig nära att störa Timrå. Med två minuter kvar av första perioden snodde Per Hallin pucken av en slarvande Juhamatti Aaltonen i egen zon, satte fart och spelade fram Christian Söderström som enkelt satte 1-0 till gästerna.

Halvvägs in i mittperioden drog Timrå upp ett riktigt vackert anfall som 19-årige Anton Wedin avslutade genom att dra upp 2-0 bakom Jonas Fransson i Röglemålet.

Knappt fyra minuter in i tredje styrde en helt fristående Matt Murley in 3-0.

-Jag kan köpa något av de här tre misstagen i en elitseriematch. Men jag kan inte köpa alla tre, sade Rögles tränare Janne Karlsson om målen.

-Det håller inte elitseriekvalitet på de här misstagen, fortsatte Karlsson, vars lag släppt in tio mål utan att göra något de två senaste matcherna.

Andreas Molinder rundade av matchen genom att snyggt skjuta 4-0 i powerplay med sex minuter kvar.

-Vi kan eventuellt möta dem fler gånger, så det kan vara bra att ha i ryggsäcken, sade Molinder efter matchen, som kan ha varit ett genrep inför kvalserien.

Men Timråspelarna kan fortfarande titta uppåt.

Röglespelarna kan fundera lite på vad de sammanlagt nio tappade poängen hemma mot Timrå den här säsongen betytt för lagets läge i tabellen.