Foto: Patrik Gosenius

Sara Skyttedal: ”Inte vår politik”

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsförbundets ledning tar avstånd från Adam Davidssons uttalande på Twitter om att flyktingar som flyr över Medelhavet borde skeppas tillbaka till därifrån de kom i från. – Det är inte vår politik, säger KDU:s ordförande Sara Skyttedal.

– Att skeppa tillbaka människor som flyr över Medelhavet löser inte heller några problem , säger Skyttedal.

Hon betonar att att det är fritt fram för medlemmar att ha olika åsikter om asylpolitiken, men att man externt ska ge en rättvisande bild av vad som är KDU:s hållning.

– Jag kommer att ha ett samtal med Adam Davidsson och vara tydlig med att det är viktigt att man inte ger en felaktig bild av vår politik. Det blir problematiskt. Jag kommer också säga att jag hoppas att det inte upprepas, säger Sara Skyttedal.

I nuläget kommer förbundet inte att vidta ytterligare åtgärder mot Adam Davidsson.

Kritik från Skåne

Inte heller bland sina partivänner inom KDU i Skåne har Adam Davidsson stöd för sitt twittrande.

– Eftersom att vår ordförande här i Skåne har uttalat sig på Twitter om hur man ska hantera migranterna, så tror jag att det kan behövas ännu en röst från KDU med i debatten, skriver Samuel Körner Lilja, ordförande för KD i Lund.

– Det är en naturlig del av den kristna värdegrunden att man tar hand om de fattiga och svaga. Att som Adam Davidsson strunta i solidariteten med människorna på båtarna är under all kritik, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.