Foto: TT

Skånsk cirkus får kritik

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen kräver nu omdelbar bättring av en skånsk cirkus som brister i skötseln av sina hästar och hundar. Dessutom får fordon som cirkusen fraktar djuren i underkänt.

När länsstyrelsen gjorde en kontroll hos den skånska cirkusen visade det sig att samtliga tre hästar hade kala fläckar med pälsavfall och att de kliade sig onormalt mycket.

Länsstyrelsen kräver nu att cirkusens samtliga tre ponnys omedelbart ska kontrolleras av veterinär angående deras onormala pälsavfall.

Underkänd djurtransport

Dessutom får circusen också kritik för hur de transporterar sina hundar. Brister uppmärksammades i ett av fordonen, som nu får förbud av transport av djur.

Vidare framkom att två hundar transporteras i utrymmet framför passargerarsätena. Länsstyrelsen gjorde bedömningen att utrymmet inte var tillräckligt stort för de båda hundarna.

Riskerar djurförbud

Länsstyrelsen gjorde tidigare en kontroll under våren 2015 där de även då konstaterade brister i djurhållningen. Eftersom bristerna inte åtgärdats anser länsstyrelsen att det nu finns skäl att meddela ett föreläggande.

Om inte circusen bättrar sig finns risk att djuren omhändertas och cirkusen får förbud att ha hand om djur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.