De mörkgröna kommunerna går det bäst för. De rödfärgade är de som hamnar långt ner i rankningen. Foto: foretagsklimat.se

Skånskt företagsklimat i topp

Uppdaterad
Publicerad

Tre skånska kommuner hamnar på topp 10 i Svenskt Näringslivs årliga kommunrankning.

Vellinge kommun är den kommun som det går bäst för. Kommunen hamnar på tredje plats och klättrar extra mycket i kategorin tele- och it-nät, efter stora investeringar i fibernätet.

Enligt ett pressmeddelande från kommunen så har nätet gått från att nå fyra procent av hushållen till att nu finnas i 40 procent av hemmen. Förra året hamnade Vellinge på femte plats i samma rankning.

Klimatet i Höganäs och Kävlinge blir också allt bättre. Höganäs hamnar på plats sju medan Kävlinge hamnar på plats åtta.

Negativ trend i resten av Skåne

De andra skånska kommunerna går det sämre för. Många av kommunerna backar i rankningen, bland annat Malmö som backar för femte året i rad. Kommunen hamnar på plats 105, den sämsta placeringen sedan rankningen startade år 2001.

De skånska kommuner som det går sämst för är Trelleborg (plats 251) och Simrishamn (plats 256).

Rankningen baserar sig på en undersökning bland 60 000 företagare i landet, och man mäter bland annat kommunens attityder och service till företag.

Topp 5 Skåne

1. Vellinge (3)

2. Höganäs (7)

3. Kävlinge (8)

4. Ängelholm ( 16)

5.Staffanstorp (23)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.