Platsen spärrades av för teknisk undersökning. Foto: Mikael Nilsson

Bråk på bänk ledde till skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Vid 14-tiden skottskadades en man nära Folkets park i centrala Malmö. Några timmar senare, strax före klockan 22, sköts en annan man inte långt därifrån. Inget tyder på att skjutningarna har med varandra att göra.

Strax innan klockan 14 på lördagseftermiddagen inträffade första skottlossningen i en rondell vid Folkets park.

– Det är ett flertal uppringare som hör av sig om skottlossningen, men hur många skott är oklart. Det inträffar mitt på ljusa dagen så det finns flertal vittnen som har sett delar av händelseförloppet, säger Calle Persson, pressinformatör hos polisen.

Den skjutne mannen är i 35-årsåldern och befann sig på tillfälligt besök i Malmö. Tillsammans med några bekanta satt han på en bänk vid Folkets Park när en okänd man kom fram till sällskapet.

– Sen ger sig den mannen iväg och sen när han kommer tillbaka har han ytterligare en person med sig och ett vapen som avfyras mot offret, berättar Lars Förstell, pressinformatör.

En privatbilist körde mannen till sjukhus där man snabbt kunde konstatera att skadorna var lindriga.

Efter en timme lämnade han akuten.

Polisen letar efter gärningsmannen som flydde från platsen till fots. Ännu finns ingen misstänkt, men förhören fortsätter under måndagen.

– Vi har knackat dörr i området. Förhoppningsvis får vi in uppgifter som leder till ett gripande, säger Calle Persson.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Vid 22-tiden smäller det igen

Larmet om den andra skottlossningen, vid korsningen Eriksrogatan/Törnskärsgatan i Slottsstaden, kom strax före klockan 22 på lördagskvällen då flera uppringare hörde av sig till polisen. Flera polispatruller, även med hundar, kallades till platsen men någon misstänkt gärningsman påträffades inte.

Offret, en 38-årig man, har berättat att han gick ut på gatan för att träffa en bekant och då dök ytterligare en person upp och sköt mot honom, berättar Lars Förstell.

Den skottskadade mannen kördes till sjukhus och har opererats. Polisen har kunnat hålla ett kortare förhör med mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.