Snart blir det mindre köer

Publicerad

Södra Sveriges största byggprojekt börjar nu ta form. Det är trafikplats Spillepengen i norra Malmö som får en ny utformning för att möta den ökande trafiken.

Den gamla trafikplatsen var föråldrad och orsakade långa köer. Pendlarna fastnade i köer och lastbilstrafiken till norra hamnen körde fast. Just lastbilstrafiken är prioriterad i ombyggnaden. Detta för att överhuvudtaget kunna expandera den viktiga norra hamnen.

– Många uppfattar det som att vi bygger en bättre pendlingslösning in i Malmö. Men det handlar om att få till en bättre lösning och anslutning för den tunga trafiken till Malmö Hamn, förklarar projektchefen Joakim Kjellberg.

Ombyggnaden har varit igång i över ett år och om en vecka gjuter man den sista stora gjutningen. Då kommer man att engagera samtliga cementbilar i södra Sverige och i december beräknas invigningen ske.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.