Foto: SVT Skåne

Storbranden slutligen släckt

Uppdaterad
Publicerad

Den stora branden som bröt ut i återvinningsföretaget Ragn-Sells lokaler i måndagseftermiddag kunde släckas under tisdagen.

Branden bekämpades av ungefär 30 brandmän från sju olika stationer. Stora mängder papper och balar gjorde branden svårsläckt och räddningstjänsten fick arbeta med släckningsarbetet hela måndagsnatten.

Förutom returpapper och plast så uppges även två lastbilar och en personbil funnits i lågorna. Inga personer ska ha kommit till skada.

Räddningstjänstens skyttar på plats

Larmet kom strax efter 17 och förutom brandmän så kallades även räddningstjänstens skyttar till platsen då man befarade att det fanns gasflaskor inne i lokalen. Skyttarna skulle då användas för att punktera gasbehållarna och på så sätt minska explosionsrisken. Men inga skott behövde avlossas.

Rivna väggar för att komma åt

Under tisdagsmorgonen fortsatte räddningstjänsten att arbeta med släckningsarbetet. Fem man och en hjullastare fanns då på plats.

– Just nu så river vi väggar i den totalskadade byggnaden för att komma åt och eftersläcka, sa Mats Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, till SVT Skåne vid 07.30-tiden.

– Vi har det under kontroll men det tar lite tid. Det är välpacketerade pappbalar i lokalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.