Sularpsfarmen tar emot flyktingbarn

Publicerad

Bröderna som driver Sularpsfarmen utanför Lund öppnar upp sin gård för ensamkommande flyktingbarn.

De tre bröderna, som ursprungligen kommer från Turkiet och Libanon, har skrivit kontrakt med Lunds kommun och tar i höst emot 15 ensamkommande flyktingbarn i åldern 14-21 år.

Ungdomarna kommer att bo mellan gårdsbutiken och djuren på farmen

– Vi kan nog ge de här ungdomarna en bra start i Sverige och en tro på sig själva. I vår familj har vi slitit och tidvis varit i behov av samhällets stöd vilket har lett till att vi nu är fullt integrerade i det svenska samhället. Det här är vårt sätt att ge tillbaka till de som behöver hjälp, säger Nabil Fakhro på Sularpsfarmen.

Lunds kommun hade en tid letat efter lokaler för ett HVB-hem när bröderna erbjöd sina tjänster, skriver Lunds kommun i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att bröderna Fakhro gett oss möjligheten att skapa ett boende för ensamkommande barn här på gården, säger Maria Berséus, enhetschef på flyktingenheten. Både miljön och människorna kommer att betyda mycket.

Bröderna bistår med lokaler men det är kommunens personal som kommer att arbeta på boendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.