Liknande dubbeldäckare från Uppsala

Vellinge satsar på dubbeldäckare

Uppdaterad
Publicerad

Regionala superbussar med wifi planeras i Skåne. Åtta nya linjer ska skapas och nu sätter Vellinge kommun ihop en arbetsgrupp för att säkra en linje till Näset.

Syftet är bland annat att komma fram till vad som behöver göras på vägar och hållplatser för att superbussarna ska bli verklighet. Studien ska genomföras under 2015 och planen är att bussarna ska rulla senast 2021.

Dubbeldäckare med wifi

Superbussarna kommer i många fall vara ”dubbeldäckare” utrustade med wifi. Det ska gå att läsa, sova eller arbeta på bussarna.

– Superbussarna kommer göra att det blir ännu mer attraktivt och tillgängligt att resa till och från Vellinge kommun, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande i Vellinge kommun.

Åtta linjer i Skåne

Superbussarna kommer också rulla på flera orter i Skåne. Totalt rör det sig om åtta linjer, enligt den utredning som Region Skåne färdigställde i december. Nu pågår diskussioner med kommunerna om vad som behövs för att färdigställa konceptet.

– Tanken är att det ska vara snabba linjer med färre stopp, bättre hållplatser och högre komfort, säger Ulrika Mebius på Skånetrafikens presstjänst till SVT Nyheter Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.