I programmet berättar Lisa om sin hjärntumör. Se avsnittet via länken i artikeln!

Journalistpris till Sydnyttreporter

Uppdaterad
Publicerad

Ett av programmen i SVT-serien ”Barn på sjukhus” fick i dag Barncancerfondens journalistpris 2012.

I serien ”Barn på sjukhus”, som produceras av SVT i Malmö och sänds i Barnkanalen, skildras barn med olika sjukdomar eller funktionshinder. I ett av avsnitten får vi följa Lisa som har cancer. Programmet gjordes av Sydnytts reporter Linda Fridh och om du missade det kan du se programmet HÄR

– Det här måste vara det finaste journalistpris man kan få! Jag är så glad och stolt över att Barn på sjukhus och programmet om Lisa får den här uppmärksamheten, säger Linda Fridh.

Bakom vinnarprogrammet ligger också producent Mikael Hansson, fotograf Lars Crepin, redigerare Göran Larsson, projektledare Mats Weman och scripta Elwie Wallin.

– Ett särskilt stort tack vill jag rikta till Lisa och hennes familj, som lät oss få vara med och filma deras liv. Lisa gjorde en enorm insats mitt under hennes sjukdomsperiod. Jag vet att hennes berättelse har haft stor betydelse för många andra barn och familjer i liknande situationer, säger Linda Fridh.

Prissumman på 50.000 kronor delas ut den 15 februari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.