Syskonpar lurade banken på 100 000 kronor. Foto: TT

Syskonpar lurade banken på 100.000

Uppdaterad
Publicerad

Syskonparet hittade en lucka i bankens datorsystem och lyckades använda samma pengar två gånger, både för uttag och för överföring mellan familjens konton.

Syskonparet, som är från Malmötrakten, övertrasserade sina konton i Ålandsbanken och gjorde samtidigt snabba kortköp, uppger Skånska dagbladet.

En 20-årig kvinna, gjorde en dag förra våren, ett kortköp på 50 000 kronor. Innan köpet fastställdes gjordes en överföring med drygt 55 000 kronor till hennes 23-årige bror i samma bank. Mannen gjorde en timme senare ett kortköp på närmare 50 000 kronor och sedan ytterligare transkationer mellan olika konton som tillhör släktingar till syskonparet.

Tidigare kända av polisen

Syskonen åtalas misstänks ha lurat banken på 100 000 kronor och åtalas för bedrägeri. En tredje person, som ställt sitt bankkonto till förfogande i transaktionerna, åtalas för penninghäleri. Kvinnan åtalas även för bidragsbrott eftersom hon hon har sökt bostadsbidrag för en lägenhet som hoch och dottern inte har bott i.

Syskonparet har tidigare figurerat i bedrägerihärvor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.