Tvååriga Matilda attackerades av en påfågel

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan råkade tvååriga Matilda Bäckström ut för en obehaglig upplevelse när hon attackerades av en fågel i Tosselilla.

Utanför glasskiosken i Tosselilla står en påfågel och speglar sig i en reklamskylt.

– Jag går i förväg och ropar till Matilda och så ser jag precis hur påfågeln flyger upp på henne och hugger henne med näbben över läppen, säger Matildas mamma Ellen Backström.

Pratar fortfarande om det

Trots att incidenten hände i torsdags pratar Matilda fortfarande om det.

– Hon blev ledsen så klart, men det gick ganska snabbt över. Hon är rätt så cool, härdad lillasyster. Men hon pratar fortfarande om det, säger Ellen Backström.

– Påfågeln flög upp på mig, den har långa armar, säger Matilda Backström. 

Påfåglarna flyttas

Dagen efter incidenten försökte familjen få kontakt med de ansvariga på parken, men först efter att SVT Nyheter Skåne kontaktar parken hör de av sig till familjen.

– Vi har haft påfåglar gående fritt här i parken i många år och har aldrig råkat ut för en sådan händelse. Vi har ändå tagit beslut att för säkerhets skull, så kommer vi att flytta på fåglarna till en annan plats där de inte kommer i någon kontakt med besökare, säger driftchefen Tommy Bauer .

Matildas storebror Casper var också ledsen för det som hände hans lillasyster.

Vad vill du säga till påfågeln?

– Den måste be om ursäkt, säger Casper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.