Varning för hårda vindar och halka

Uppdaterad
Publicerad

Det blåser kraftigt längs Sveriges kust och kulingvarningar är utfärdade på flera håll under lördagen. Vindkänsliga fordon avråds köra över Öresundsbron.

Trafikverket rekommenderar vindkänsliga fordon att inte köra över Öresundsbron, där hastigheten också begränsats till 70 kilometer i timmen.

Under dagen drar ett regnoväder in över mellersta Sverige och snö och blötsnö väntas i Norrlands inland. Men framåt kvällen ser det ut att klarna upp med temperaturer runt, eller under, nollstrecket.

– Nederbörden och sedan fallande temperaturer riskerar att ge isbeläggning på vägarna. Man bör vara vaksam på halka, säger Lovisa Andersson, meteorolog vid SMHI, till TT.

Sent på söndagen och under natten till måndagen ser det ut att kunna blåsa upp till storm i södra Sverige, enligt SMHIs prognoser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.