Ny slogan i Vellinge. Det är dock inte bestämt om vägskylten kommer att se ut exakt så här. Foto: Vellinge kommun

Här är Vellinges nya slogan

Uppdaterad
Publicerad

Glöm den rikskända kommundevisen ”Välkommen till Vellinge kommun – här är friheten större och skatten lägre”. I dag fick Vellinge en ny slogan.

”Välkommen till Vellinge kommun – här är friheten större” blev Vellinges slogan under tidigt 2000-tal. 2006 lades ”och skatten lägre” till, men fick bara bli kvar under några år. Sedan gick man tillbaka till den ursprungliga varianten.

Det var en slogan som väckte känslor–  och debatt.

Redan för flera år sedan meddelade Vellinge att man skulle ta ner de kända välkomstskyltarna på motorvägen. Kommunens slogan ”Här är friheten större” skulle förändras, i ett led av att förändra bilden av kommunen.

”Allting har sin tid”

På fredagen tillkännagavs kommunens nya slogan: ”Vellinge kommun – bättre utsikter”. I sommar kommer den nya devisen upp på en skylt vid infarten.

Kommunen säger att man med den menar att kommunen ”ligger lite i framkant och ger därmed också medborgarna lite bättre förutsättningar”, och tar skolor och näringsliv som exempel.

– Vellinge kommun är inte en kommun som alla andra – vi vill ge ”Bättre utsikter”. Vi är en kommun som ligger i framkant och som sticker ut på många sätt. Med devisen ”Bättre utsikter” vill vi förmedla en unik natur i ett fantastiskt läge och en känsla av framtidstro. Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för invånare, företagare och besökare och vi strävar hela tiden efter att bli lite bättre, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M) i ett pressmeddelande.

Skånska kommunslogans

Helsingborg: Sundets pärla

Kävlinge: Ligger bra till

Lund: Idéernas stad

Malmö: Mångfald, möten och möjligheter

Skurup: When in Europe don't miss Skurup

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.