Nytt världsrekord i höjdhopp

Uppdaterad
Publicerad

Lite obemärkt sattes ett nytt världsrekord i höjdhopp i Malmö i helgen. Det nya världsrekordet för manliga veteraner 75-80 år lyder 152 cm och innehas av Ystadsbon Carl-Erik Särndal.

Det var på distriktstävlingar på Atleticum i Malmö i helgen som 75-årige Carl-Erik Särndal slog till och satte världsrekordet – en centimeter högre än det förra på 151. Det satte han själv för några veckor sedan.

– Det är världsunikt att en 75-årig kan hoppa så högt. Han är långt före alla andra, säger Magnus Andersson, aktiv veteranidrottare på MAI i Malmö.

Magnus Andersson berättar också att Carl-Erik Särndal för några år sedan blev utsedd till Europas bäste vereran-friidrottare.

Särndal, tidigare verksam som professor i statistik, tävlar för IFK Lund men är numera bosatt i Ystad. I februari väntar inomhus-SM i Karlskrona och längre fram i vår ska han tävla i EM i Spanien.

Sydnytt har sökt men inte lyckats få kontakt med Carl-Erik Särndal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.