Anders sköt ner en uggla på golfrundan

Uppdaterad
Publicerad

– Vad fasiken var det där?! sa Anders Rundqvist och Niclas Ilestedt till varandra, när något som såg ut som en pälsmössa ramlade ner ur trädet.

Det var på tisdagsmorgonen som kollegorna var ute på en tidig golfrunda. På sjätte hålet träffade Anders Rundqvist ett träd, och ner singlade den lilla pälsbollen. När Anders och Niclas kom närmre såg de att det var en uggleunge.

– Vi trodde ju att den var död först. Bollen tog stenhårt i trädet och ner kommer en uggla – vi visste inte om den träffats av bollen. Vi försökte placera upp den i trädet igen, men den bara trillade ner, berättar Anders.

Anders och Niclas ville inte lämna den på marken, om den skulle bli tagen av något djur.

– Och när han satt på marken så pekade den ena vingen lite illa, så vi trodde att det kanske var något fel, därför körde vi ner den till Djursjukhuset, berättar Anders.

Placerades ut igen

Djursjukhuset kontaktade en viltvårdare som sa att ugglan skulle vara kvar under dagen. Vingarna kontrollerades, men sedan var ugglan redo att placeras ut på samma plats igen. Anders och Niclas fick ugglan i en bur och körde ut den till golfbanan igen. Där verkade den först lite förvirrad, men sedan flög den upp i trädet igen.

Hur var det att hålla ugglan då?

– Den var ju dölugn ju. Mjuk. Den var fin, säger Anders.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.