Madeleine Dunsäter, Elsa Karlsson och Caroline Stjernberg på Oskarshamns ridklubb. Foto: Johan Signert

Årets ridskola finns i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

”En ridskola för alla” menar Svenska ridsportförbundet och utser därför Oskarshamns ridklubb till Årets ridskola 2015.

Fikarummet på Oskarshamns ridklubb är fullt med blommor och gratulationshälsningar med anledning av den prestigefyllda utmärkelsen.

– Jag tycker att det är helt fantastiskt roligt. Det är väldigt stort för oss, säger verksamhetsledaren Madeleine Dunsäter.

Hon tror att det är föreningens bredd som ligger bakom framgången.

– Vi är duktiga på att se till att det finns något för alla, säger hon och räknar upp den ena ridsportgrenen efter den andra.

Gemenskap och kompisanda

I motiveringen till utnämningen talas det om gemenskap och kompisanda, något som Caroline Stjernberg instämmer i. Hon har ridit i klubben sedan hon var liten och är nu själv bland annat instruktör och tillbringar det mesta av sin lediga tid på ridskolan.

– Vi har som slogan ”Tillsammans är vi ORK”. Vi vill att alla ska kunna vara här och känna att man är en del i gemenskapen, säger hon.

Den 25 november åker representanter för klubben till Stockholm för att ta emot priset – ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor – under Ryttargalan på Berns. Men firandet har redan börjat, berättar åttaåriga Elsa Karlsson.

– Vi hade öppet hus i går och vi bjöd på tårta, säger hon.

Andra sporter tar mer plats

Och det kommer att bli mer firande framöver, lovar Madeleine Dunsäter. Hur som helst så är uppmärksamheten kring klubben och ridsporten är välkommen, tycker Caroline Stjernberg.

– Jag personligen kan tycka att ibland glöms ridsporten bort lite grann. Det är andra sporter som tar lite mer plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.