Foto: Lars Nilsson

Barn ofredades sexuellt på spökvandring

Uppdaterad
Publicerad

Spökvandringen i Växjö fick avbrytas efter en rad ofredanden mot flickor.

Som ett inslag i evenemanget Kulturnatten anordnade Teater Respekt en spökvandring för barn i Linnéparken. Men flera barn utsattes för ofredanden och arrangemanget fick avbrytas.

På sin facebooksida skriver Teater Respekt: ”Tråkigt slut på alla förberedelser. Dessvärre fick vi avbryta spökvandringen efter två rundor. Ofredande och fickstölder i skydd av mörkret är inte ok – kvällen avslutades istället med polisanmälan.”

Tre polisanmälningar

Vid 18:45 blev en flicka i 12-årsåldern bestulen på sin mobiltelefon. Enligt anmälan ska en man i skydd av mörkret ha kommit fram till flickan tagit tag i hennes händer och tagit på hennes kropp samtidigt som han sökt igenom kläderna och tagit hennes telefon ur fickan.

Ytterligare en flicka i samma ålder blev antastad av flera killar som kom fram till henne när hon stod och tittade på ett skådespel. Killarna ska enligt anmälan ha tafsat på henne och tagit på hennes rumpa. Även en flicka i 10-årsåldern har anmält att hon utsatts för liknande sexuella ofredanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.