Foto: Mats Andersson/TT

Beachvolleyeliten till Kalmar i sommar

Publicerad

Kalmar blir en av orterna för Swedish Beach Tour, svensk volleybolls officiella elittour i beachvolley i sommar.

Turneringen kommer varje sommar till mellan fem och nio städer runtom i landet. Varje stopp brukar pågå runt fem dagar, där tävlingen tar tre dagar.

– Vi är mycket glada att kunna samarbeta med Kalmar Volleybollklubb och Destination Kalmar de kommande tre åren. Kalmar är för oss den perfekta sommardestinationen, säger Jakob Birgersson, projektledare för Swedish Beach Tour.

Mest prestigefyllda

Vid varje deltävling deltar minst åtta herrlag och åtta damlag. Lagen har chans att ta sig vidare till finalen som hålls i Umeå i augusti. Tourfinalen och SM är det mest prestigefyllda man kan vinna som elitspelare i Sverige.

– Kommunens satsning vid Långviken har verkligen blivit en succé. Swedish Beach Tour är ett evenemang som vi länge har velat få hit, säger Johan Göransson, projektledare idrottsturism, Destination Kalmar.

Evenemanget äger rum i Långviken mellan den 20 och 24 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.