Personalen kände sig tvungen att låsa in sig när ett storbråk uppstod på ett boende för ensamkommande barn i Lindås i Emmaboda kommun på onsdagskvällen. Foto: TT

Våldsamt upplopp på boende i Emmaboda

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps vid ett storbråk på ett boende för ensamkommande barn i Emmaboda på onsdagskvällen.

En majoritet av de boende, totalt 19 personer, är nu misstänkta för inblandning i bråket. Totalt bor det upp emot 30 ensamkommande barn på hemmet i Lindås, som är en del av orten Emmaboda.

Bråket uppstod sent på onsdagskvällen och handlade om regler på hemmet. Fönster slogs sönder och blomkrukor kastades. Efter ett tag började två olika grupper slåss mot varandra och polisen larmades till platsen.

Våldsamt upplopp på boende i Emmaboda

För att skydda sig kände personalen att de behövde låsa in sig. Väl inlåsta i ett rum började någon sparka på dörren till utrymmet för att försöka ta sig in.

– Det var mycket obehagligt för personalen som fick låsa in sig, säger polisen talesperson i Kalmar Ulf Karlsson.

Komplex situation

När polisen kom till platsen hade situationen lugnat ner sig och två personer togs med till förhör under natten misstänkta för våldsamt upplopp.

– Den ene är troligtvis 14 år och har därför lämnats över till sociala myndigheter. Den andre ska vara 16 år och är nu anhållen, säger Ulf Karlsson till SVT Nyheter.

Ingen person ska ha skadats fysiskt.

– Det är en mycket komplex situation på det här boendet, säger Ulf Karlsson på Kalmarpolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp på boende i Emmaboda

Mer i ämnet