Ted Christense, yttre befäl polisen Foto: Anton Yngvesson

Buss och lastbil i olycka i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

En buss och en lastbil har kolliderat på väg 27 i höjd med Tingsryd.

Larmet om olyckan kom in strax efter klockan 9 på torsdagsmorgonen. Det var på en 70-sträcka som bussen körde på lastbilen bakifrån.

– Bussen hade kört in i släpet på en lastbil. Vad det berodde på vet jag inte, säger Michael Foleby, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten i östra Kronoberg.

Bussen, som enligt Michael Foleby var i linjetrafik på väg till Ronneby, hade ett mindre antal passagerare, inte fler än tio enligt hans bedömning. Fyra passegerare skickades med ambulans till sjukhus med lindriga skador.

– Passagerarna var lite omtumlade, säger Michael Foleby.

Ted Christensen som är polisens yttre befäl på plats menar att olyckan inträffade efter att lastbilen stannat för att göra en vänstersväng. På grund av det hala väglaget lyckades sedan bussen inte stanna i tid.

– Vi har ingen misstanke om brott än. Det är extremt halt på platsen och motljus, säger han.

Chauffören – som satt fast en stund efter olyckan – kördes med ambulans till sjukhus. Några av passagerarna fördes till vårdcentral.

Räddningstjänsten lämnade olycksplatsen vid 10-tiden. Polis dirigerar om trafiken under tiden bussen bärgas. Lastbilen kunde köra iväg på egen hand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.