Teaterräv avslutar med huvudroll i sin egen pjäs

Publicerad

Mary Lou Ward har spelat teater i 30 år. Nu går hon i pension och avrundar med att spela huvudrollen i sin egen pjäs.

Mary Lou Ward har varit Regionteatern Blekinge Kronoberg och dess olika spelplatser trogen i alla år. Men nu är det snart slut, och hon går i pension. Först ska hon avsluta sin sista pjäs med namnet ”Allt har sin tid – en föreställning som handlar om kärleken till ett torp, en mormor och en man.” Hon har både skrivit manus och spelar själv rollen som Monika.

Det sista hon gör

– Det känns kul att få göra något som ligger en varmt om hjärtat. Att det blir det sista som man gör. Sedan kommer jag att göra egna små program i egen regi, det får framtiden utvisa.

Hon är full av kreativa idéer, men snart får hon tid för att kunna göra det som hon brinner för.

Pyssla med torpet

– Nu vill jag hålla på med mina pysselgrejer och fixa och greja med mina torp. Det är det jag längtar efter, för det är något jag inte haft tid med när jag jobbat heltid.

Vi träffade Mary Lou Ward på teatern i Växjö när hon spelade upp ett litet smakprov ur pjäsen och visst var hon nervöst trots sina trettio år på scen.

– Har man repeterat och känner sig trygg i det man gör så brukar jag inte bry mig. Men vid sådana här tillfällen, när man känner att det inte sitter är det ju alltid lite skakigt. Dessutom blir det värre med åren, lägger hon till med ett leende innan hon går in på scenen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.