EM i fäktning till Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Värjor, sablar och floretter kommer att vina i Kalmar sporthall när veteran EM i fäktning arrangeras i Kalmar den 17-20 maj i år.

Arrangörerna räknar med att över 60 lag kommer att besöka Kalmar. Kalmar kommun och turistorganisationen Destination Kalmar är inblandade och man hoppas kunna skapa en helhetsupplevelse för dom besökande.

Måste köpa fler flaggor

– Kommunen måste bland annat investera i fler flaggor eftersom vi inte har flagggor till alla nationer som kommer, säger Ulf Wikström en av arrangörerna till Smålandsnytt.

Lagmästerskapen genomförs vart annat år och individuellt mästerskap vart annat år. Och i år är det alltså lagtävling som gäller.

Åldern för varje lag får inte uppgå mer än till 150 år för herrar och 140 för damer.

Medaljchans

I tävlingsledningen finns också regerande världsmästaren i värja Peter Barvestad. Han är 56 år och kommer från Kalmar Fäkningsklubb, och han kommer att tävla för Sveriges lag. Och visst är det chans till nya medaljer.

– Man blir inte snabbare som äldre precis men räven bakom örat växer, säger veteranen på den presskonferens som hölls under eftermiddagen.

Niclas Wimmerberg

niclas.wimmerberg@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.