Många fortfarande utan ström. Foto: SVT

Eon ersätter alla drabbade efter stormen

Uppdaterad
Publicerad

Den som drabbats av strömavbrott i samband med stormen Gorm får ersättning från samma stund som avbrottet inträffade. Det beslutet tog Eon under måndagskvällen.

Som kund har du rätt till ersättning om strömmen varit borta i minst tolv timmar. Ersättningen vid tolv timmars avbrott uppgår till 12,5 procent av den årliga elnätskostnaden, eller lägst två procent av prisbasbeloppet, det vill säga närmare tusen kronor. Men i det här fallet så gör företaget alltså ett undantag.

– Det är ett positivt besked i mörkret för våra drabbade kunder, säger Jakob Holmström, presschef på Eon i ett pressmeddelande.

Stormen Gorm i Småland

För att få ersättningen krävs endast en felanmälan.

– Jag rekommenderar alla att göra en felanmälan för att säkerställa att man kommer in i vårt system. Därefter behöver kunderna inte göra något aktivt för att få ersättning. Den betalas ut automatiskt inom ett par månader, säger Jakob.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Gorm i Småland

Mer i ämnet