Scott Goodwin.

Scott Goodwin JO-anmäls för inlägg om knarkare

Uppdaterad
Publicerad

Scott Goodwins inlägg om mannen som var missnöjd med sin narkotika får nu kritik och under måndagen JO-anmäldes han av en privatperson.

I ett debattinlägg på SVT Opinion skriver Magnus Callmyr att han reagerade starkt på Polisen i Växjö/Alvestas uppdatering från i lördags. I det skrev Scott Goodwin bland annat att polisen gärna testar kvaliteten och styrkan på narkotika med hjälp av ett urinprov.

”Polisens Scott Goodwins statusuppdatering handlar om en individ med sådan sinnespåverkan att han kriminaliserar sig själv eller kanske till och med är i psykos. Det handlar om en utsatt individ vars situation blir till lördagsunderhållning på en myndighetssida”, skriver Magnus Callmyr bland annat.

Och på måndagen skrev en privatperson i Växjö en anmälan till JO, justitieombudsmannen, med ett liknande innehåll. Anmälaren menar att Scott Goodwins sätt att skriva om händelsen riskerar att göra att drogmissbrukare drar sig undan polisen av rädsla för att bli utskrattade. Han menar också att agerandet riskerar att minska allmänhetens förtroende för polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Facebookpolisen

Mer i ämnet