Se Växjös Tomi Kallio hoppa in som reporter

Uppdaterad
Publicerad

Lagkaptenen Tomi Kallio får agera reporter när SVT:s Uutiset träffar den finska femman i Växjö Lakers. I intervjun avslöjar spelarna fördelarna med att vara från Finland.

Växjös finska förstärkning bestod av Teemu Laakso, Jani Lajunen, Ville Varakas, Tuomas Kiiskinen och så lagkaptenen Tomi Kallio.

Tomi Kallio är inte bara skicklig på isen, det visade sig att han dessutom kan agera reporter och intervjua. Med manus från Uutiset, SVT:s finska redaktion, pepprade han sina lagkamrater med frågor.

Kul att driva med svenskarna

Och visst de finska spelarna vet att det finns fördelar med att de är fem i laget.

– Det är en fördel i alla praktiska saker. Sedan kan man skämta och snacka med varandra på finska. Vi kan också dela finska matrecept, säger Ville Varakas, back Växjö Lakers.

– Det är kul att kunna stämma av lite taktik och sånt med varandra på finska. Vi hejar ju på finländarna och då är det lättare att driva med svenskarna, säger Teemu Laakso, back i Växjö Lakers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.