Foto: Linnéuniversitetet

För få kvinnliga hedersdoktorer

Uppdaterad
Publicerad

40 manliga hedersdoktorer och bara 16 kvinnliga. Nu ska rutinerna ändras vid Linnéuniversitetet.

Nu ändrar Linnéuniversitetet sina rutiner för att fler kvinnor ska utses till hedersdoktorer. Idag vägs inte jämställdheten mellan män och kvinnor in i utnämningsprocessen. 

Det har lett till att universitetet enbart har sexton kvinnliga hedersdoktorer av totalt femtiosex stycken.

– Vi ser nu över våra rutiner och nästa år ska vi ha aspekten på män och kvinnor med i nomineringarna, säger Caroline Högfeldt Coucher, projektledare för dagens akademiska högtid vid Linnéuniversitetet.

Männen dominerar

Årets fyra nya hedersdoktorer är samtliga män. När de under fredagseftermiddagen får ta emot sina hattar, ringar och diplom utökas den manliga skara som kan titulera sig som hedersdoktor vid Linnéuniversitetet till fyrtio stycken. 

Samtidigt är knappt var tredje hedersdoktor vid universitetet en kvinna. Det är inte universitetets ledning nöjd med.

– Vi hoppas att det ska bli en mer jämn fördelning mellan kvinnliga och manliga  hedersdoktorer framöver säger Caorline Högfeldt Coucher. 

Fakulteterna avgör

Hedersdoktorer utses av varje fakultet vid universitetet. Flera kan nomineras och det är i sista hand fakultetsstyrelsen som väljer vem eller vilka som ska få titeln hedersdoktor. Att promoveras, få titeln hedersdoktor, är en ära för den utvalde.

Det är ett bevis för universitetst uppskattning, att du uträttat något som främjat unviersitetet, eller att du har någon anknytning till universitetet eller att du gjort något som är bra för något av universitetets verksamhetsområden.

SVT: Har en hedersdoktor några förpliktelser gentemot det universitet som man är utsedd av?

– Nej, det är enbart heder och ära.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.