Foto: TT

Företag krävs på miljoner för utebliven moms

Uppdaterad
Publicerad

Ett e-handelsföretag i Växjö borde ha förstått att deras leverantörer av mobiltelefoner var blufföretag som inte betalade moms. Det anser Skatteverket som nu kräver företaget på 18,5 miljoner kronor i moms.

Det aktuella företaget gick i konkurs under förra året. Under sin verksamma tid ska företaget ha handlat med ett antal svenska leverantörer som enligt Skatteverket medvetet undvikit att betala eller redovisa moms för sina inköp.

Känt till

Nu kräver myndigheten att växjöföretaget ska stå för de uteblivna momsinbetalningarna och kräver dem på 18,5 miljoner kronor. Anledningen är att Skatteverket anser att e-handelsföretaget har varit medvetna om att deras leverantörer underlåtit att betala moms.

Låga inköpspriser

Bland annat borde företaget insett hur det förhöll sig via inköpspriserna som bör ha varit mycket lägre på grund av utebliven moms.

Som en konskevens av detta försattes bolaget i konkurs i slutet av 2014.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.