Döda fiskar samlas in Foto: Jonas Jonsson

Fiskar dödades på fiskodling

Uppdaterad
Publicerad

En fiskodling i Aneboda norr om Växjö utsattes för skadegörelse på söndagsmorgonen. Två bassänger tömdes på vatten och det dödade gräskarpar till ett värde av cirka 50.000 kronor.

Det var på söndagsmorgonen som en kollega till Jonas Jonsson upptäckte att något inte stod rätt till i en av fiskhallarna.

– Vattnet var uttömt ur två bassänger och alla fiskar är döda, säger Jonas Jonsson vd för Aneboda fiskodling till SVT Nyheter Småland.

Enligt Jonas Jonsson rör det sig om mellan 80-100 fiskar som dött. Gräskarpen är en speciell fisk.

– Gräskarp är den enda fisk på våra breddgrader som äter växter. Den används på platser där det är igenväxt, till exempel parkdammar och skogssjöar. Vi levererar gräskarp till hela landet.

Polisen har genomfört teknisk undersökning och säkrat vissa spår.

– Nu ska vi räkna och se hur stor skadan är, det här var inte en sån start på söndagsmorgonen som man hade tänkt sig, avslutar Jonas Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.