Guldfågeln återkallar nio ton kyckling

Uppdaterad
Publicerad

Metallbitar har hittats i några förpackningar med kyld kyckling. Nu återkallar företaget Guldfågeln 10.000 förpackningar.

Guldfågeln återkallar ett stort parti av kyckling eftersom det kan finnas metallbitar i kycklingen. Metalldelarna hade lossnat från en maskin.

– Det rör 10.000 förpackningar eller omkring nio ton som återkallas, säger Johan Ekerot, vice vd för Guldfågeln, till TT.

Det inträffade upptäcktes när en person som hittat metall hörde av sig. Samtidigt hittade företaget metall i kycklingförpackningar som ännu inte hade skickats ut.

Enligt Guldfågeln kan metallbitarna ha hamnat i ett tiotal förpackningar.

Återkallelsen gäller förpackningar med kyld kyckling som har förpacknings- eller tillverkningsdatum 29 juni – 1 juli.

De som har köpt kycklingen uppmanas att lämna tillbaka den där de köpte den eller kontakta Guldfågeln.

Fakta: Kycklingen som återkallas

Följande förpackningar med förpacknings- eller tillverkningsdatum 29 juni – 1 juli återkallas. Det rör sig om kyld, inte fryst, kyckling:

Guldfågeln Tvådelad Grillfilé med grillkrydda, cirka 700 gram

Guldfågeln Tvådelad Kycklingbröstfilé citron & rosmarin, cirka 700 gram

Guldfågeln Tvådelad Kycklingfilé, Mannerström med bipackad fond, cirka 700 gram

Guldfågeln Kycklingbröstfilé marinerad med grillkrydda (för grillning i butik)

Guldfågeln Kycklingbröstfilé, Mörad, cirka 500 gram

Guldfågeln, Kycklingbröstfilé, Mörad, 5 kilo (storhushållsförpackning)

Guldfågeln Kycklinginnerfilé, Mörad, 5 kilo (storhushållsförpackning)

Torsåsen Kycklingbröstfilé, Mörad, 800 gram

Garant Kryddmarinerad Kycklingbröstfilé, cirka 900 gram

Eldorado Mörad Kycklingbröstfilé, 900 gram

Coop Marinerad Kycklingbröstfilé Guajillo, cirka 900 gram

X-tra Kycklingbröstfilé, mörad 900 gram

Källa: Guldfågeln

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.