Foto: TT Bild

Halka orsakade trafikolyckor

Uppdaterad
Publicerad

Under loppet av en timme inträffade två singelolyckor på riksväg 25 mellan Hovmantorp och Växjö under morgonen.

Nattens frost har gjort att det är halt på västräckan mellan Hovmantorp och Växjö. Den första singelolyckan inträffade i Furuby vid 05:35 där en personbil fick sladd och körde in i ett vajervägräcke vid dikeskanten.

Totalt elva stolpar rammades och kort efter smällen snurrade bilen ut på vägbanan och orsakade stopp i trafiken. Bilen fick rejäla plåtskador och är längre inte brukbar.

Ytterligare en singelolycka

Nästa olycka inträffade på samma vägsträcka i Hovmantorp i västlig riktning mot Växjö. Där fick en personbil sladd och körde ner i diket. Personen i bilen lyckades ta sig ut själv och var chockad av händelsen.

– Det kan fläckvist vara halt och det är lite lurigt nu när temperaturen ligger runt nollan. Jag hoppas att folk tar det försiktigt och uppdaterar sig på trafikradion, säger Hans Fransson, insatsledare vid Värends räddningstjänst.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till plats vid båda olyckstillfällena. Ingen av de inblandade i olyckorna ska ha förts till sjukhus eller blivit skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.