Foto: Mario Delic

Han togs för Zlatan på semestern

Publicerad

När Mario Delic från Växjö var på semester i Kroatien misstogs han för att vara Zlatan Ibrahimovic.

– Det var någon som tog en smygbild på mig när jag låg och solade, berättar Mario Delic för SVT Nyheter Småland.

Bilden publicerades sedan i en inhemsk tidning där det antyddes att Mario valt att låta folk tro att han är Zlatan. Men det är fel, påpekar Mario bestämt.

– De skrev att jag stod och gav autografer och så, men så var det verkligen inte, säger Mario.

Zlatan kan ha varit där

Mario är uppvuxen i Ljungby men har rötterna i forna Jugoslavien precis som Zlatan. Men de kommer inte från samma område.

– Däremot har jag hört att Zlatans mamma kommer från trakten kring Zadar där jag var och semestrade och att det gått rykten om att han varit där, säger Mario till SVT Nyheter Småland.

Har skrivit autograf

Det här är inte första gången som Mario sammankopplas med Zlatan. Han spelar själv fotboll i Älmeboda/Linneryd och i de sammanhangen har han ibland fått skriva autografer på grund av sin likhet med Zlatan.

– Det har ju varit någon gång som någon liten kille har varit framme och bett om autograf, men det är inte något som händer ofta, berättar Mario.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.