Här är årets klickisar

Uppdaterad
Publicerad

Teveåret 2015 sammanställs traditionellt i vår årskrönika, som du hittar här på webben på nyårsdagen. Men hur har året varit på webben? Här är årets mest klickade artiklar:

1. Täck tatueringarna eller sparkas

20-åriga Lisa Petersson fick inte jobba kvar i matbutiken på Öland om hon inte bar långärmad tröja. Butikschefen menade att personalen måste vara ”hel och ren” men Lisa valde att sluta.

Artikeln delades flitigt och fick stor spridning. För några år sedan hade vi en liknande historia om en ung kille som inte fick jobba i kortbyxor som också fick stor spridning.

2. Ångrar användningen av fluorfri tandkräm

I början av december gjorde vi flera inslagoch artiklar om fluor och tandhälsa. Då hörde Therés Hanning av sig. Hennes tvååriga dotter hade drabbats av omfattande karies – enligt tandläkaren på grund av att hon använt fluorfri tandkräm.

Reaktionerna på artiklarna om fluoret blev många. När vi ringde till tandläkare för att få kommentarer kände de till vår satsning och lovordade att vikten av fluoranvändning uppmärksammades. Men trots att alla experter vi talade med vittnade om att fluor är bra för tänderna och att det inte finns några faror med ett normalt intag av fluor så var det fortfarande många som förordade fluorfri tandkräm. Vi avslutade satsningen med en chatt med två experter

3. Unik monstervilla till salu

Ett underbart bildspel över Mic Klitterstrands Alien vs Predator-hus i Kalmar. En mer spektakulär villa har knappast varit till salu. Husannonsen slog besöksrekord på Hemnet men köptes till slut av en vanlig familj som skulle återställa huset till ”en vanlig villa”.

4. Gnosjöpolitiker poserar i SS-mössa

Robin Natzén tog plats i Gnosjös kommunfullmäktige på ett av Sverigedemokraternas mandat som politisk vilde. Han fick tolv personröster. På Facebook poserade han i en SS-mössa.

Inför valet gjordes en hel del avslöjanden kring främst Sverigedemokratiska politiker.

5. Ratades av damlaget – gör succé i herrlaget

Målvaktskarriären för 23-åriga Evelina Olofsson från Värnamo tog en oväntad vändning när hon värvades av herrlaget Kulltorp. En unik historia som gillas av många.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.