Här är trolldrycken som ska ge Lakers SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers massör tillverkar numera en vitamindryck varje morgon åt spelarna som fått stor symbolisk betydelse för laget.

Det var under finalserien som massören Lenny Anderlycke började bjuda spelarna på vitamindryck. Han lovade att fortsätta om laget vann mot Skellefteå i första finalmatchen. Och eftersom det blev vinst då tvingas han komma på en ny dryck varje dag.

– Det är alltid roligt om man kan skämma bort dem med något lite extra. Sen blev det så uppskattat så de tycker att jag ska fortsätta. Det är bara svårt att komma på vad man ska göra för juice nästa dag, säger Lenny Anderlycke till SVT Nyheter Småland.

SHL

Lenny tror inte att drycken har någon större effekt utan menar att det mer är en rolig grej. Ändå står han nu varje morgon i köket och försöker hitta nya kombinationer. När SVT hälsar på är huvudingredienserna ananas, physalis och ingefära.

Rosén ratar ingefära

Centern Robert Rosén kommer nyfiket in i köket.

– Du ska inte ha ingefära i va, undrar han och rynkar på näsan.

– Jo det är fint det, säger Lenny Anderlycke när han lägger sin sista hand vid dagens vitamindryck.

Hur länge kommer du fortsätta att ge spelarna vitamindryck?

– Jag hoppas att vi går långt i det här slutspelet så att det blir hela vägen ut, säger Lenny.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet