Foto: Linn Malmen / TT

Viktiga poäng på spel när HV71 besegrade Färjestad

Publicerad

Mycket stod på spel när Färjestad gästades av HV71 på torsdagskvällen. Lagen stod på varsin sida om slutspelsstrecket inför matchen, som HV71 vann med 2–3.

Den tighta striden runt slutspelsstrecket gav en extra nerv på isen i Karlstad. Den första perioden var jämn, både spel- och skottmässigt. Efter fyra spelade minuter gjorde Färjestad 1–0 genom Milan Gulas.

– Jag tycker att vi såsar lite med pucken ibland, men det är skönt att gå in med en ledning i andra, sa Färjestads Rickard Wallin till C More efter den första perioden.

Hemmalaget fick dock inte behålla ledningen. En missad straff och ett bra powerplay-spel från HV71 gjorde att bortalaget kvitterade tidigt i andra. Men tio minuter senare tog Färjestad tillbaka ledningen när Martin Röymark satte 2–1.

Trots ledning var hemmalagets Ole Kristian Tollefsen inte helt nöjd, men han tyckte ändå att hans Färjestad spelat bättre än på länge.

– Vi spelar mer som ett lag, det går bättre och bättre, sa han till C More.

HV71 vände

Men HV71 släppte inte taget. Teemu Laine gjorde sitt tionde mål för säsongen när han utjämnade till 2–2 i början av den tredje perioden. Efter målet trappades tempot upp hos bortalaget och med en man mer på isen kunde Jere Karalahti sätta 2–3 genom ett stenhårt skott rakt upp i krysset.

– De är mer beslutsamma och blir därmed mer aggresiva, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson till C More efter förlusten.

Det är fortfarande tight runt slutspelsstrecket, men nu med fördel för HV71 som i och med dagens seger klättrade i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.