Arkivbild: En restaurang i Kalmar har fått problem med kackerlackor. Foto: TT

Restaurang invaderad av kackerlackor

Uppdaterad
Publicerad

Kackerlackor har invaderat en restaurang i Kalmar. Nu har fällor satts ut.

Det är Barometern som berättar om restaurangen i Kalmar som tvingats vända sig till en saneringsfirma efter att ha drabbats av ohyra.

Saneringsfirman har genomfört sprutningar mot ohyra på restaurangen men efter tips till miljökontoret har även Kalmar kommun blvit inkopplade.

– Kackerlackor sprider bakterier när de springer mellan avlopp och bänkar. Därför är det här allvarligt och måste åtgärdas, säger livsmedelsinspektör Ingeborg Nikkanen till Barometern.

Nya fällor har satts ut

Nu har restaurangen sanerats men när Ingeborg Nikkanen gjorde en ny kontroll hittade hon en kackerlacka i en av de fällor som ställts ut.

– Det gick inte att avgöra om den var fångad före eller efter saneringen. Jag satte därför ut sju fällor till för att säkerställa att saneringen har gett resultat, säger hon till Barometern.

Skulle fler kackerlackor hittas i de nya fällor som satts ut kan det komma att bli aktuellt med fler, mer omfattande åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.