Här är arenan där invigningsfesten kommer att hållas. Foto: Jan- Inge Roubert

I dag invigs Ljungby arena

Uppdaterad
Publicerad

I dag kommer en stor invigningsfest att hållas på Ljungby arena. Det blir en helkväll av underhållning med artister som uppträder och en stor föreningsmässa kommer att anordnas under dagen.

Arenan byggdes om under år 2015. I höstas invigde Troja/Ljungby sin nya hemmaplan men nu är det invigningsfest för allmänheten.  Arenan är 1 800 kvadratmeter stor och det finns 3 500 sittplatser, vilket är många fler än det fanns tidigare.

– Arenan går att använda till så mycket mer än bara hockey. Vi hoppas att alla möjliga evenemang ska kunna hållas här, säger Jan-Inge Roubert, kultur- och fritidsintendent i Ljungby.

Föreningsmässa, fest och show

Mellan klockan tio och två på dagen kommer en föreningsmässa att äga rum på arenan där omkring 100 föreningar kommer att finnas på plats.

Invigningsshowen börjar klockan sju ikväll och inleds i magins tecken med trollkarlen David Persson. Därefter uppträder artister som Sean Banan, Thomas Pettersson och Carola.

– Vi se fram emot detta. Det här är stort – kanske det största som gjorts i Ljungby.

– Jag är fantastiskt nöjd med detta stora gensvar. Föreningslivet i Ljungby sjuder och det är något vi vill visa upp, säger Ing-Marie Byström, kultur- och fritidschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.