Ingrid Wallin och Alva Keiter hade tillverkat ett armband åt kronprinsessan Victoria.

”Ja må hon leva...”

Uppdaterad
Publicerad

Teckningar, armband och blommor. Det blev många gåvor till både Victoria och Estelle under dagens firande, där kungen själv fick visa upp sin sångröst.

– Det var kanske inte som på allsång på Skansen, men jag tycker ni är duktiga i dag, sade han efter ”Ja må hon leva”.

”Värmer mycket”

I sitt tacktal sade kronprinsessan att det stora, årliga gratulationsuppbådet på Öland betyder mycket för henne.

– Även mindre somriga dagar tänker jag på hur många som brukar komma hit, och det värmer mycket.

Victoria vinkade och åskan mullrade i bakgrunden. Lilla Estelle spatserade med ett ljusblått paraply i duggregnet, som sedan övergick i strilande sommarregn.

Många gåvor

Paraplyerna fälldes upp i folkmassan, medan födelsedagsbarnet gick runt och hälsade och tog emot presenter, bland annat ett långt halsband, som hon trädde om halsen, och en skånsk spettekaka inslagen i cellofan. Prins Daniel fick bistå med att hålla upp ett paraply över henne.

Alva Keiter och Ingrid Wallin var två av de givmilda besökarna. De hade tillverkat en leksaksglasspinne till Estelle och ett armband till Victoria.

– Vi är här för att träffa Victoria och Estelle, säger de båda i kör.

– Jag ser mest fram emot att träffa Victoria, lägger Alva Keiter till.

”Tälta mycket”

Julia Berglund har skrivit en hälsning till Victoria på ett kort hon själv har gjort.

– Grattis Victoria, hoppas du får en lyckad sommar med sol, bad och tälta mycket. Kram från Julia Berglund, läser hon ur sitt kort.

Senare väntade fortsatt festande på Borgholms idrottsplats med flera artistuppträdanden, bland annat av Carola Häggkvist, Ola Salo och Sven-Bertil Taube. Firandet sänds i SVT1 klockan 21.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.